Monday, November 24, 2014

Hampers by SheParty84



Hampers by SheParty84


tq to MPKj yg order hamper2 ni....
actually job hamper ni dhlame buat, n me sgtlah suke buat2 benda2 cmni kan...
klau time raya alhamdulillah every year dpt order dri co tmpat me kerja, buat hamper2 ni lah plus klau ade event2 cam kejohanan bowling ke, badminton ke, ....


n for last week, dpt dri MPKj....tq tq...

semua hamper2 ni price range from RM30 to RM100
boleh custom jugak ikut budget masing2.....
n smua product2 dri SheParty84 dijamin berkualiti....hihihi...
no cap2 pasaraya ok...


Sesape nk order leh call or whsapp me 011-33055249 (Sheeda)






















Concert Day_Smart Reader Kids



smlm concert day zara chopia...

theme bebas, so as usual, princess la die pilih...
last minit cari baju Frozen ni, jumpe pon kt Kajang


kebetulan kelmarin tu bru bli kasut warna gold kt H&M, sbnrnye nkpkai tuk wedding cousin en.suami nye wedding, tp dah rasmikan mse concert smlm....









ni lah calon2 princess yg ade...cute2 smua...


ade 3 geng Frozen...

kelakar tgk zara perform...chicky2 atas pentas...amboi bukan main ye....
next year continue with SR...ayep join Zara jugak...

now bru i noticed Smart Reader ade islamic nye module...

Tadris namanye...
nmpk bagus bile budak2 yg 6 y.o perform n hafal surah2 & doa2 smlm...
gud gud...
will consider for Zara & zarif next year...





Monday, November 17, 2014

My sista


my sis..

mmg die pling sukses dlm our family plus paling cun hokey dari kami..hahahaha...
inshallah one day nkjadi mcm die, xnk jd buss berlian cam die, nkjd kaya cam die je..hihihi...

my sis paling baik kt abad ni..ngn paling ngam..
ni je kakak yg ade..huhuhu..


Won galaxy tab lite

lama xupdate menang contest...

last 2weeks dpt cal, me menang 3rd prize, contest NTPM..ni company diaper DIAPEX tu..so far, elok DIAPEX ni, me klau bli yg pants je...xpkai yg tape2 tu dh....

so joinla contest ni, anta 1 entry je, by sms..and alhamdulillah menang...dpt Galaxy tab lite...
gadget2 mmg smua dhlengkap sorang satu kt rumah, so yg ni dhletgo kt kawan..
tp yg bli tu! huhuhu








Zara Chopia big girl

kejap je kenit ni nkmsuk 6.tahun..
next year lgi satu nkmasuk darjah 1 pulak..


sayang sgt kt adik dlm perut..
me slalu buat2 sakit, n penat, beriya2 die kesian kt me n tolong..
*dlm hati nktergelak pun ade...


sikit2 kiss perut, pstu cakap, "mummy, klau girl, msti putih cam aya kan? kalau boy, msti itam macam adik"
errrr sian adik ko nak....ayep ikut kulit mummy..hihihi..



tp bile tanya2, dua2 nkadik boy....mmmmm..me pon suke boy actually, en.suami kata kalau boy dhbesar leh jaga me...
klau girl pon ok gak, leh jaga gak kan....hihihi











last week g scan baby, almost 4months dah...
pstu jmpe je org yg dhlme xjmpe, smua kata twin sbb perut me besar...
besar sbb kegemukan yang melanda ok..
so far, dah 2kg naik...

doc dhscan2 baby, alhamdulillah so far smua ok...my EDD lebih kurang 25th May 2015 cmtu...
ckp dgn doc, boleh tak lambat2kn, sbb my bday 2nd June..hahaha...tersenyum doc tu dgr...

xksahla baby boy ke girl hopefully smua selamat n sihat..
now tgh survey hosp2 nkdeliver..
last time, dua2 kt PPUKM
now tgh survey yg dekat2 sini..ongkosnye pon kene survey jgk sbb company xbyar ye...
smua sendirian berhad...




Tuesday, November 4, 2014

Island hopping_TIPS & kira kira





ok, jom sambung lg psl island hopping...
previous entry ade cite bli bpe hinggit pakej ni kan..
RM80/pax tuk PhiPhi Island pakej...

nkg better ambik pakej ni sbb dpt g tmpt Leonardo berlakon tu..ceh ceh....
sila survey2 dulu n bargain ok..jgn trus melompat bli..
save RM20 kt situ tu...tuk sorang...diulangi, tuk sorang...


so the next day, 8.30am ade org dtg pickup kt hotel..before tu mse bli tix, die ckp dorang dtg kt hotel 8.30am...

me salah tgk jam ye, n smua org dhterlajak tido...me siap breakfast dlm gelap sbb xnk kacau dorang tido, nyenyak gile....ambik roti, ambik strawberry jam, sapulah kt roti..bukak fridge ambik milo tin, sambil berangan kt luar balkoni tgk pool......berlenggang2 makan..sbb msetu ingat awal lagi...

sekali mcam lipas kudung ble tgk jam tangan...alamak..dh 8.30 rupenye...ingt kan ade lgi sejam, tu yg lenggang2 kangkung 
lintang pukang jerit, 'bangunnnn.......dh 8.30am'.
dan2 smua bangun, n dan2 jugak phone dlm bilik bunyi..
madam, phi phi island today?

yesyesyes...give me 10mins pliz.....

errr kelam kabut..smua org pon xmndi ye..hahahaha...budget mandi laut nti, so pakej lah....

slmt barang2 mlm tu smua dhpacking....


* lg satu, depan hotel we all stayed tu, ade 7-11....tp xsmua halal ye..jgn main bli je...me siap ambik roti ala2 gardenia konon nkmkn dgn jam, ingtkan roti sama je halal, skli cashier tu ckp, this one not halal....errrrr..trus letak....dhbli jam stawberi, ade logo halal, air tin, segala2 perisa smua nak sbb murah gile kt sne..choc2 pon...

so roti me bli kt hotel..bli 10keping roti kosong..RM5 hotel charge...

dlm hati ckp, napelah aku xbawak gardenia ...gardenia pling best kt dunia...huhhu..lembut sedap....
7-11 melambak2 kt sne, so xyah risau...ATM pon sma..money changer pon sama.....yg penting, jgn lupe aktifkan kad debit anda ble kt msia ok..kang xleh gune lak...me sume gune debit je...










so 1 bas datang dpn junction hotel...ni lah smua grup kiteorang...1 boat ni boleh msuk 40 orang ye..me ingatkan org krabi ni salah ckp, 14 ke 40...skli betul daa....40orang...hahaha....nmpk je kecik, tp muat rupnye...

so pakej ni, nti die bg fruits, drinks (pepsi+mineral) ambikla bpe botol nak....pstu ade set lunch,,,...


30mins nkg pulau yg 1st...pulau 1st bamboo island...
cantiknye air die..jernih kaler hijau...






ni lah bamboo island...congok kjap tgk org pkai snorkeling tu, kite pon bwk jugak msuk air..pdhal xg dallam pon..byk ikan2 kt sini..










ha, ni xthu pulau ape...tp ni salah satu dari 4 pulau yg pergi...kt sini dorang stop tuk snorkeling....dlm 30-40minit cmtu...


me lah org pling excited sbb dh 30tahun idup, ni 1st time nk snorkeling...
xsedar perut memboyot, tp alhamdulillah smua ok....





muke xpuas hati sbb xjoin mummy snorkeling...







tgh2 tgk ikan, dan2 lak yg bawak boat tu dpt sotong ni..besar gile hokey..dlm hati ckp, slamatlah xde mse me kt dlm tu td.....hihi










ni lah Maya Island...tmpt Leonardo caprio berlakon tu...filem The Beach....

cantik gile lah pulau2 kt sne.....


ni stop lagi tuk snorkeling...this time, zara & zarif turun skli...guide tu kate, they can join ...ape lgi, terjun la...yg pelik nye, xtakut lak budak2 ni kan...kan ade setengah2 budak takut...dorang ni selamber je...


so bantailah....dptlah merase...tuk ckp ngn en.suami, mummy umo 30 bru dpt snorkeling, si kenit ni umo 3 tahun dh snorkeling......gilo ke ape...



jacket pelampung ni beli kt sne je k..dlm RM15...kt sne dorang akan ckp 400 baht, aka RM40, tp tawar lah setawar2 nya.....hihihi



sgt2 berguna je benda alah ni...better dri armband..













byk ikan yg kaler2 hitam kuning tu ye....cantik sgt2...









ni lah lunch dorang bagi..super sedap...dh lapar, sume pon sedap..tp siyes mmg puas hati....
ni mcm ala2 terminal tuk smua org yg snorkeling, then akan stop kt sini tuk lunch...
bersih n efficient sgt dorang ni...lauk habis, je, topup, habis je topup....siyes puas hati...

mummy dah xpndang kiri kanan, terus lesap...korang nkmkn icecream ke ape ke, en.suami lah tukang layan...hahahaha....
kt tepi tu ade jual icecream2, kopok2, rokok2 mcm mini mart lah....
tp biaselah, harga melambung2 la....cornetto RM7..we all xkesah ,bantailah, kata nkholiday...nak kedekut, duk umah diam2....hihihi..


baby dlm perut lapar ok , korang nkbuat ape buatlah..mummy kayuh dulu*alasan
ni

siap ade spaghetti....






korang nkmain ape mainlah, mummy posing skit....





msian couple ambikkn pic...tq dik..hihihi
kt sini rmai msian yg dtg, mostly smua berinai k...honeymoon katakan....