Thursday, October 23, 2014

Be So Much More With Dugrostar

Jom cerita pasal Dugrostar lagi....



Pertandingan ini bertujuan  mendorong kanak-kanak mencungkil potensi diri mereka sepenuhnya dan mempamerkan bakat mereka kepada seluruh negara. 


Pelbagai aksi dan gaya persembahan menarik dapat disaksikan dari anak-anak cilik tersebut.



      Kat event ni nanti, seramai 280 finalis muda akan disenarai pendek untuk peringkat seterusnya yang melibatkan persembahan langsung di 7 pusat membeli-belah di seluruh Malaysia yang akan diadakan dari 24 Oktober hingga 16 November

Dekat setiap lokasi macam kat list bawah ni, pemenang Hadiah Pertama, Kedua dan Ketiga bagi setiap kategori umur akan memenangi hadiah yang best sangat, manakala kesemua finalis akan menerima hadiah menarik sebagai tanda penghargaan di atas hasil usaha mereka.  


Semua orang pon dapat hadiah, tiada yang tak dapat


apa kata kita pergi tengok persembahan si cilik2 yang berbakat ni, jadual tarikh dan lokasi seperti dibawah. Disamping memberi semangat kepada semua peserta.

Lokasi
Tarikh
KB Mall, Kelantan
24-25 Oktober 2014
Plaza Merdeka, Sarawak
31 Oktober-2 November 2014
Sunway Pyramid, Selangor
31 Oktober-2 November 2014
One Borneo, Sabah
8-9 November 2014
Mahkota Parade, Melaka
7-9 November 2014
KSL Mall, Johor Bahru
7-9 November 2014
Queensbay Mall, Pulau Pinang
14-16 November 2014

     Terdapat juga program di pusat membeli-belah, yang dijadualkan setiap hari 10.00 pagi-10.00malam, juga termasuk promosi yang menarik, pelbagai aktiviti-aktiviti seperti :

Langkah Tarian Dugrostar™, 
Beat Dugrostar™

 
dan aktiviti mengambil gambar sekeluarga serta booth video Dugrostar ™.

Yang paling best, anak-anak anda masih boleh mendaftar untuk menyertai kempen ini dan memenangi hadiah-hadiah menarik yang lain.




  Kalau ada apa-apa yang kurang clear atau untuk maklumat lanjut tentang Dugro® dan Dugrostar™, layari www.dugro.com.my 

atau 

cuba call  Dumex CareLine di 1-800-38-1038.

Wednesday, October 22, 2014

Wedding favor

Wedding favor

Ni bkn part of sheparty84 nye bizz..huhu

Ni me bg presnt kt cousin nye wedding this week..xthu nkbg ape pstu tpkir bg ni tuk kiddos...

Me ltk gula2,plus ade sumi gitu..mentos etc

As usual,my lil helper zara chopia..zara mmg me salute bab2 ni,die mmg rajin sgt..

Siyes bkn main suke2 puji but this is reality..hahaha..klau buat brg2 sheparty84 diela yg org 1st volunteer..


*this week bz siapkan goodies sheparty84 b4 longg holiday..huhu

And this week me terpaksa tolak customer order sbb byk sgt order yg masuk n i tkut xsmpat settlekan..after 1st week of nov leh start order balik k...

Tuesday, October 21, 2014

Disney Live!!



Zara lah yg super xcited nktgk ni..
Me ingt mse kecik *xdela kcik sgt,tgk Disney on ice kt stadium negara kl tu..now zara's turn..but this not on ice..


So jumaat ni show die..yeayyyy


Zarif and football

Now sejak ade boot,every weekend hubby bwk kiddos g padang main bola..certain2 time klau rajin,me pon ikut skli..klau x,duk umah 




Of couz GGMU, 

Dip n dip & beriani




1st time kot makan kt Dip n Dip ni..

Mula2 ke Bangsar sbb me tringin sgt nkmkn beriani ..en hubby bwkla g bangsar...punyalah sdap,msetu perut mmg kosong,perggh layan gile...

Nkg bangsar ni parking mmg problem kan,nksenang uols park kt valet bangsar village tu..klau harap nkpusing2,jwbnye mmg keroncongla perut..nklak klau nite market bangsar dhstart,lagilah...

Lpas mkn beriani,jlan2 ke dip n dip..pdhal perut dhkenyang,tp nkmkn manis2 lak..

Order tuk srg satu so xdelah nkbgaduh kan..hehehe..

Aidiladha n JPO


Waaa berlapuk nye blog ni kan..
Biaselah kjap ade mood kjap malas kjap rajin

Ni story jln2 johor mse raya haji aritu..mseni xplan pon,kbetulan ade order barang n my bff tlg ambkkn brg tu,so dan2 shoot to Johor..

Odw tu msuk booking.com n tgk hotel fav available ke x.tak lain xbkan,Le grandeur golf resort..me suke dduk sni sbb mcm2 ade sni..bowling pon ade,tp dhmsuk 3x stay sni xpnh g jnguk tmpt boling die..huhu

Breakfast pon ok n ade xtvty for kiddos ie sand art etc smua tu...

Rate kt sni lbh krg mcm kt thistle..nkduk jB tp almklumla mseni nkraya,confirm pisang grg mawar ttup kdai die n no point nkddk area sne..ckp psl grg pisang,sdapnye cicah dgn kicap cili die


Stay Le grandeur ni dkt ngn airport senai n dkt dgn JPO..so mseni,lpas check in,en hubby rest n me bwk kids g pool.bkn nkmandi pon ,zara lapar n me bwk g cafe tepi pool tu..sdap gle choc cake die..

Dhknyang,shoot ke JPO..as usual,split lah kami.zara ngn i,hubby ngn Zarif..





Kerakusan pilih handbag..hahahaha


Me ekcili xpnh minat coach ni,xthula knape..pnh ade 1 je,wristlet die,tu pon menang contest..smpai skrg xgune2,tperuk dlm almari...


Mse ni dhtersandar penat,pdhal bru bpe kdai je..


Ni sempat bli b4 jmpe en hubby n surrender jalan2 sbb kaki penat dh

Dhmsuk NIKe,confirm mcm satu kdai en hubby nkbli kan..dhsrg nkboot,lg sorang nkjgk..mmm iye kan jela anak oooo anak...



Lpas g nike,tmasuk plak kdai ni.reason sbb my sis kirim jam Fossil.too bad design die nk xde n me tnmpk lak ade jam yg cntik n suke2 gle...

Bli sepasang,1 for me & 1 for hubby..


Mseni dhkalut abb kdai nktutup dh..xsmpt nkg kdai2 lain smua dhtutup..nkcri flats kt clarks pon ttup dh..melepass

Odw back,singgah mcd tapau for dinner..

The next day blk awal sbb dpt emergncy call,one of our family mbr critical in ICu..shoot blk kajang plak...


Me suke g JPO,ade org kata stok2 lama lah itula inilah..

ade duit smua jalan,xde duit tu yg mcm2 ckp..n duduk lah umah diam2